Rudolf Steinerhögskolan

Ytterjärna är en upplevelse för alla sinnen! Vacker arkitektur, restauranger och kaféer med närodlade biodynamiska råvaror, Nordens enda antroposofiska sjukhus och ett utbildningscentrum för flera unika utbildningar.

Rudolf Steinerhögskolan ligger beläget ca 5 mil söder om Stockholm.
Här har  sedan mitten av 1960-talet en alternativ vuxenutbildning vuxit fram. Det som från början bestod av några enstaka hus består idag av en mängd vackra byggnader ritade av den danske arkitekten Erik Asmussen.

Här finns undervisningsbyggnader, verkstäder, butiker, restaurang, sjukhus och inte minst ett prisbelönt kulturhus. I campusets omedelbara närhet finns många biodynamiska jordbruk och mitt i dess centrum finns en unik trädgårdspark. Området besöks årligen av många människor - alltifrån tillfälliga besökare till forskare, författare och konstnärer som finner inspiration i denna speciella miljö.

Allt arbete vid Rudolf Steinerhögskolan försöker integrera teoretiska och praktiskt/konstnärliga studier. Här studerar människor från många olika länder, i huvudsak de nordiska. Livet på högskolan erbjuder förutom studierna en rad möjligheter till samtal och tillfällen till människomöten. Närheten till Kulturhuset med sitt omfattande program gör det möjligt att på kvällar och helger ta del av föredrag, seminarier, olika föreställningar m.m.

Boende för studenter

Som student på Rudolf Steinerhögskolan kan man bo i ett studentrum på området.